Reddingsboei

“Musici hebben een immense impact op mij en ik kan niet anders dan hen te beschouwen als een spirituele gids bij de schipbreuk die onze disfunctionele levens leiden.”

Romeo Castellucci naar aanleiding van de opera ‘Orphée et Eurydice’ (Gluck/Berlioz) die momenteel onder zijn regie in de Muntschouwburg op de affiche staat.  In het programmaboek legt hij uit hij hoe de mythe van Orpheus die op zoek is naar Eurydice zich moeiteloos laat linken aan het menselijk gegeven van coma, een van de meest extreme existentiële condities.  Dit gebeurt in  de eerste plaats via de kracht van de muziek die het hart treft met een intensiteit die losstaat van denkbeelden.

Advertenties

2 gedachtes over “Reddingsboei

  1. marie zegt:

    Voor hen die mee varen in een papieren boot, voorbij de intens blauwe vlakte, maar midden in de diepe golven vol grijze en zwarte kreten. Zou het niet vals zijn te zeggen dat hun stemmen, hoe moedig en koppig en speels,… niet de moeite waard zijn.

  2. Dat pompende hart, die bloedende cadans, deze wervelende en stuiptrekkende windgolven in oneindig kronkelende nerven … zijn de pezige snaren van botloze lichamen; er hoort een mens naar te luisteren, een mens die horen wil !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s